اولین گوشی خورشیدی ساخته شده؟!

یکی از مهیج ترین، فراوان ترین و پایدارترین منابع تولید انرژی بر پایه کربن، نور خورشید است. استفاده از فناوری های مبتنی بر نور خورشید در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ذهن‌های خلاق در بخش‌های مختلف جهان بیکار نشستند و به طور مداوم در تلاش برای استفاده از انرژی خورشید هستند، که همیشه به زمین می‌رسد و مهم نیست که چقدر از آن استفاده می‌شود، برای انجام کارهای بیشتر و بهتر در هر روز.

این نعمت خدادادی توانسته پای خود را به بازار گوشی های هوشمند باز کند و شاهد آن هستیم که کمپانی های فعال در این حوزه موفق به ساخت گوشی های خورشیدی شده اند. در سال 2009، سامسونگ یک گوشی به نام Guru E1107 ساخت که توسط یک سلول خورشیدی که در پشت آن تعبیه شده است کار میکند.

اولین گوشی خورشیدی ساخته شده در دنیا توسط سامسونگ

این گوشی زمانی که در معرض نور خورشید قرار میگیرد، سلول خورشیدی پشت آن برق تولید میکند و باتری گوشی را شارژ میکند. سلول های خورشیدی کوچک نمی توانند الکتریسیته زیادی ایجاد کنند، بنابراین تلفن مجبور بود حدود یک ساعت انرژی خورشید را جذب کند تا انرژی کافی برای یک مکالمه 5 تا 10 دقیقه ای تولید کند. شاید کمی زمان ببرد، اما از آنجایی که اولین گوشی خورشیدی محسوب می شود، همچنان از نظر همه منحصر به فرد است. این گوشی برای کسانی ساخته شده است که در مناطق در حال توسعه یا مکان هایی که برق مکرر قطع می شود زندگی می کنند.
 

 
البته پس از Guru E1107، سامسونگ در همان سال یک گوشی خورشیدی دیگر به نام Blue Earth را روانه بازار کرد. این گوشی همانند محصول قبلی سامسونگ دارای سلول خورشیدی در پشت است. این گوشی با استفاده از یک ساعت نور خورشید می تواند 10 دقیقه بیشتر از مدل قبلی مکالمه داشته باشد. علاوه بر این، این تلفن جدید با انرژی خورشیدی دارای وب است، دارای قابلیت دسترسی به یوتیوب و شبکه های اجتماعی، اتصال به اینترنت از طریق Wi-Fi یا 3G و GPS است.

گوشی های خورشیدی ساخته شده توسط شیائومی

طبق پتنت ثبت شده توسط شیائومی در سازمان جهانی مالکیت فکری، این شرکت چینی در حال برنامه ریزی برای ساخت گوشی با پنل های خورشیدی است. در پتنت ثبت شده شیائومی، گوشی هوشمندی را می بینیم که از پنل خورشیدی یکپارچه استفاده میکند. هیچ نشانه ای از بریدگی صفحه، قاب یا مکانیزم پاپ آپ برای دوربین سلفی در پنل جلویی دیده نمی شود، بنابراین به احتمال زیاد دوربین سلفی در زیر نمایشگر استفاده خواهد شد. مدتی پیش شیائومی ویدئویی از مدل اولیه چنین دوربینی را به نمایش گذاشت و طبق این پتنت، گوشی مذکور به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده است.

 

 

اگرچه پنل پشتی این گوشی دارای یک صفحه خورشیدی نسبتا بزرگ است، اما همچنان شاهد تعبیه دوربین دوگانه به همراه فلش LED هم هستیم. با استفاده از پنل خورشیدی، این قسمت می تواند انرژی کافی برای تامین برق گوشی را در مواقع نیاز تامین کند. با این حال هنوز مشخص نیست که این پنل چقدر می تواند به گوشی شیائومی قدرت بدهد. شاید فکر کنید که چنین ایده ای بسیار عجیب است و تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است، اما باید بگوییم که همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم؛ سامسونگ در سال 2009 دو گوشی مجهز به این عملکرد را روانه بازار کرد.

گوشی خورشیدی ساخته شده توسط ال جی

همچنین ال جی در سال 2010 یک پوشش مخصوص برای گوشی Pop GD510 تولید کرد که دارای پنل خورشیدی بود. این کاور با دریافت 11 دقیقه نور خورشید انرژی کافی برای 3 دقیقه مکالمه را تامین می کرد. مطمئناً فناوری پنل های خورشیدی در چند سال گذشته پیشرفت زیادی کرده است. صرف نظر از این موضوع، باید دید که آیا پتنت شیائومی همچنان در حد یک طرح باقی می ماند یا خیر؟! یا اینکه این شرکت چینی واقعاً قصد تولید چنین گوشی هوشمندی را دارد.

ساخت گوشی خورشیدی توسط شرکت Kyocera

چندی قبل شرکت Kyocera شروع به تولید گوشی هایی با انرژی خورشیدی کرده است. این تلفن همراه دارای صفحه نمایش 5 اینچی با سیستم عامل اندروید است و با قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 3 دقیقه، کاربر می تواند حدود یک دقیقه با گوشی صحبت کند. همچنین، این گوشی هوشمند خورشیدی طبق گزارش ها باید به یک برنامه اطلاع رسانی وضعیت شارژ مجهز باشد. اپلیکیشنی که به کاربران نشان می دهد که آیا گوشی آن ها به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار گرفته است تا شارژ شود و چه زمانی باید شارژ شود.

جمع بندی

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند خورشید، باد و … به یکی از موضوعات پرطرفدار در فناوری های مختلف تبدیل شده است، گجت های زیادی با بهره مندی از این انرژی طراحی شده اند که آینده زمین به آنها بستگی دارد. یکی از این گجت ها گوشی هوشمند است، که به معرفی تعدادی از این گوشی پرداختیم. سپاس از اینکه با تک اینورتر ❤ همراه بودید.

4.9/5 - (7 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *