تفاوت سیستم خورشیدی آفگرید و آنگرید

سیستم های خورشیدی برای تامین برق، با استفاده از سلول های فتوولتائیک انرژی نور خورشید را به برق تبدیل می کنند. هر کدام از این سیستم های خورشیدی شامل اجزایی هستند که با توجه به ساختار و کارایی آن ها می توانند حذف یا اضافه شوند. هنگام نصب یک سیستم خورشیدی، باید تصمیمات درستی گرفته شود زیرا شما برای انتخاب تجهیزاتی اقدام و سرمایه گذاری خواهید کرد که تا سال ها دوام می آورد و می خواهید از آن ها استفاده کنید.

البته بهتر است در این مورد از یک شرکت نصب پنل خورشیدی حرفه ای درخواست کنید و مشاوره بگیرید تا به شما در یک انتخاب مناسب و درست کمک کنند. با این حال ما تصمیم داریم تا نکات و تفاوت های سیستم های خورشیدی آنگرید و آفگرید را برای شما معرفی کنیم.

اولین تفاوت، دسترسی به برق

عدم دسترسی به برق اضافی با سیستم خورشیدی آفگرید

با نصب یک سیستم خورشیدی منفصل از شبکه، برای تامین برق مورد نیاز باید کاملا به نور خورشید و انرژی ذخیره شده در باتری ها تکیه کنید. اگر سیستم خورشیدی منفصل از شبکه را انتخاب کنید که ژنراتور نداشته باشد فقط در دو مورد می توانید از برق بهره ببرید. هنگامی که خورشید می تابد و نور خورشید وجود دارد، مورد بعدی زمانی است که سیستم خورشیدی با مصرف انرژی که قبلا توسط باتری ذخیره شده بود برق تولید می کند.

اگر باتری یا وسیله ای برای ذخیره انرژی تهبیه نکرده باشید، در هوای ابری و در هنگام شب ممکن است برق کم و یا حتی برق نداشته باشید. با یک سیستم خورشیدی آفگرید، در صورت نیاز به برق اضافی دسترسی نخواهید داشت و انرژی ذخیره شده تنها منبع شما برای تامین برق است.

دسترسی به برق اضافی در صورت نیاز با سیستم خورشیدی آنگرید

سیستم خورشیدی آنگرید با اتصال به شبکه برق همیشه برق خواهید داشت حتی در هنگام شب یا روز هایی که ابری است. دیگر تفاوتی ندارد که منبعی برای ذخیره انرژی داشته باشید یا نه. در هنگام قطعی برق یا هنگامی که برق کافی برای انجام کار های خود ندارید به راحتی می توانید برق مورد نیاز را از شبکه تامین کنید.

تولید مازاد تفاوت سوم

تولید مازاد توسط سیستم خورشیدی منفصل از شبکه

وابسته به سیستم و تجهیزاتی که نصب می کنید و در ادامه مقدار و زمان مصرف برق، زمان هایی وجود دارد که مقدار تولیدی برق از نیاز شما بیشتر است. این تولید مازاد با توجه به نوع تجهزات نصب شده دو راه دارد. اغلب سیستم های خورشیدی به گونه ای طراحی شده اند که مقدار مشخصی برق اضافی در طول روز تولید و در باتری ها ذخیره کنند. می توان این سیستم ها را به گونه ای تنظیم کرد که برای تمام ساعات شبانه روز برق تولید کند اما با این حال نمی توان به آب و هوا اطمینان کرد زیرا حتی بهترین تخمین ها هم ممکن است نادرست باشد. برای مثال برای روز های متوالی که هوا ابری است تامین برق کافی و موردنیاز در تمام این روز ها سخت خواهد شد.

تولید مازاد و دریافت هزینه در سیستم خورشیدی آنگرید

سیستم های خورشیدی متصل به شبکه همانند سیستم های منفصل از شبکه به ذخیره انرژی اضافی می پردازند. اما در صورت نیاز نداشتن به برق  آن را به شبکه ارسال می کنند و هزینه ای مطابق با معیار های تعیین شده دریافت می کنند یا می توانند در هنگام نیاز به برق بدون پرداخت هزینه ای از شبکه برق دریافت کنند.

سومین تفاوت هنگام قطع شدن شبکه اتفاق می افتد

عدم تاثیر در سیستم خورشیدی آفگرید

به دلیل مستقل بودن پنل خورشیدی آفگرید و متصل نبودن آن به شبکه، در هنگام قطع شدن شبکه اتفاقی برای سیستم خورشیدی شما نمی افتد. قطع شدن شبکه در هنگام طوفان های شدید، باران ها و یا رویداد های دیگر اتفاق می افتد.

قطعی برق با استفاده از سیستم های آنگرید

هنگام استفاده از سیستم خورشیدی متصل به شبکه، برق شما هم تابع این شبکه است. به طوریکه در هنگام قطع شدن برق در شبکه برق شما هم تابع آن است و قطع می شود. در صورتی این اتفاق برای شما نمی افتد که هنگام خرید سیستم خورشیدی آن را با باتری پشتیبان تهیه کنید.

طریقه محاسبه هزینه و قبض های برق

سیستم های آفگرید

اگر سیستم مصرفی شما از نوع آفگرید باشد اصلا قبضی دریافت نخواهید کرد. اما نکته ای که باید به آن توجه کنید هزینه های نصب این سیستم است. قیمت خرید و نصب سیستم های منفصل از شبکه به دلیل تهیه تجهیزات اضافی از جمله باتری های مخصوص برای افزایش دوام سیستم، بالاتر از سیستم خورشیدی آنگرید است.

قبض های سیستم خورشیدی آنگرید

در این نوع سیستم های خورشیدی حتی در صورت تولید برق کافی توسط سیستم ممکن است که حداقل هزینه برای قبض شما ارسال شود. حتی با وجود تامین صد در صدی برق شما توسط سیستم امکان این اتفاق وجود دارد. یکی دیگر از هزینه های پرداختی موجود در این سیستم، هزینه خدمات یا تحویل نام دارد؛ به این صورت که هزینه ای دوره ای برای اتصال خانه، شرکت و… به شبکه اخذ می شود‌. این هزینه تحت تاثیر هیچ عاملی نیست و به برق مصرفی شما هم ارتباط ندارد.

به خاطر اینکه استفاده هم زمان و زیاد برق توسط شبکه به آن فشار وارد می کند، یکی دیگر از دلایل پرداخت هزینه است. اوج تقاضا نمونه دیگری برای پرداخت هزینه به شبکه است، منظور از اوج تقاضا زمانی حدود ۱۵ دقیقه ای است که کسب و کار شما بیشترین مصرف برق را دارند. البته اگر اوج تقاضا در طول روز باشد می توان آن را با استفاده از نور خورشید کاهش داد تا در هزینه اوج تقاضا صرفه جویی شود.

 

با وجود تفاوت های بین دو سیستم آفگرید و آنگرید که برخی از آنها مزایا و برخی عیب های این سیستم ها هستند، در آخر انتخاب یکی از این سیستم های خورشیدی وابسته به وضعیت و شرایط شما است. تلاش کردیم که در این مقاله تفاوت های این دو سیستم را به شما معرفی کنیم، امیدواریم که با نکات گفته شده تصمیم بهتری در خرید یک سیستم خورشیدی بگیرید. همچنین می توانید با دریافت مشاوره از تیم مشاوره تک اینورتر اطلاعات بیشتری کسب کنید تا از انتخاب خود مطمئین شوید.

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *