تبدیل انرژی در ژنراتور

 

ژنراتور چیست؟

ژنراتورها تجهیزاتی مفید هستند که نیروی الکتریسیته و برق تولید می کنند و از قطع فعالیت های روزانه یا اختلال در عملیات شغلی شما پیشگیری می کنند. ژنراتورها در شکل های فیزیکی و الکتریکی گوناگونی برای کاربردهای مختلف در دسترس هستند. در بخش های بعدی، نگاهی به چگونگی عملکردها، اجزای اصلی ژنراتور و چگونگی اینکه ژنراتور به عنوان منبع ثانویه نیروی الکتریکی در کاربردهای مسکونی و صنعتی عمل می کنند خواهیم داشت.

ژنراتور چگونه کار میکند؟

روش کار ژنراتور برق به این صورت است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. ژنراتورها، انرژی الکتریکی را خلق نمی کنند بلکه با حرکت و ایجاد بار الکتریکی در سیم پیچ های مدار، برق را به عنوان خروجی تولید می کنند. این روش تولید انرژی مانند پمپ آب است به این صورت است که آب تولید نمی کند و فقط با انرژی که وارد می کند جریان آب را بیشتر می کند.

ژنراتور برق در واقع برق ایجاد نمی کنند. در عوض، آنها انرژی مکانیکی یا شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. آنها این کار را با گرفتن قدرت حرکت و تبدیل آن به انرژی الکتریکی با مجبور کردن الکترون ها از منبع خارجی از طریق مدار الکتریکی انجام می دهند. ژنراتور برق اساسا یک موتور الکتریکی است که برعکس کار می کند.

 

 

اجزای اصلی ژنراتور الکتریکی

(۱) موتور

(۲) دستگاه تولید برق متناوب (آلترناتور)

(۳) سیستم سوخت

(۴) تنظیم کننده ولتاژ

(۵) سیستم سردسازی و اگزوز

(۶) سیتم روغنکاری

(۷) شارژر باطری

(۸) پنل کنترل

(۹) چارچوب اصلی

1.موتور

انرژی ژنراتور را تأمین می کند. قدرت موتور تعیین می کند که یک ژنراتور چه مقدار برق می تواند تأمین کند.

2.دستگاه تولید برق متناوب (آلترناتور)

آلترناتور همچنین به نام genhead نیز شناخته شده است که بخشی از ژنراتور است که خروجی الکتریکی از ورودی مکانیکی عرضه شده توسط موتور را تولید می کند. آن شامل مونتاژ قطعات ثابت و متحرک روکشی شده در جایش است. اجزا باهم کار می کنند و باعث حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی می شوند که به نوبه خود الکتریسیته تولید می کنند.

3.سیستم سوخت

سیستم سوخت این امکان را برای ژنراتور برق فراهم می کند تا انرژی مورد نیاز را تولید کند. این سیستم شامل یک مخزن سوخت، یک پمپ سوخت، یک لوله اتصال مخزن به موتور و یک لوله برگشت است. فیلتر سوخت قبل از رسیدن به موتور، آوارها را از بین می برد و انژکتور سوخت را به داخل محفظه احتراق منتقل می کند.

4.تنظیم کننده ولتاژ

این قسمت، ولتاژ برقی را که تولید می شود را کنترل می کند، اگر لازم باشد برق AC  را به DC تبدیل می­ کند.

5.سیستم های خنک کننده و اگزوز

ژنراتورها گرمای زیادی ایجاد می کنند. این سیستم خنک کننده باعث می شود دستگاه بیش از حد گرم نشود. سیستم اگزوز در حین کار، دودهای موجود در موتور را هدایت و خارج می کند.

6.سیستم روغنکاری

چون ژنراتور دارای قطعات محرک در موتورش ااست که نیاز است تا روغنکاری برای تضمین عملیات دوام و نرم برای دوره زمانی طولانی است. موتور موتور ژنراتور توسط روغن ذخیره شده در پمپ است. باید سطح روغنکاری روغن هر ۸ ساعت کارکرد ژنراتور بررسی شود. باید همچنین برای هر نوع نشت روغنکاری و تغییر در روغنکاری در هر ۵۰۰ ساعت کارکرد ژنراتور است.

7.شارژر باطری

شروع عملکرد ژنراتور باطری محور است. شارژر باطری باطری ژنراتور شارژ شده توسط عرضه نمودن آن با ولتاژ شناور دقیق است. اگر ولتاژ شناور خیلی پایین است باطری زیر شارژ حفظ خواهد شد. اگر ولتاژ شناور خیلی بالاست عمر باطری را کوتاه خواهد کرد. شارژر باطری معمولا از فولاد ضد زنگ برای جلوگیری از خوردگی ساخته شده است. آن ها همچنین کاملا اتوماتیک است و نیاز به هر تنظیمی ساخته شده ندارد یا هر تنظیماتی تغییر کرده باشد. ولتاژ خروجی DC شارژر باطری مجموعه ای از ۲٫۳۳ ولت در هر سلول است که ولتاژ شناور دقیقی برای باتری های اسیدی سربی است. شارژر باطری ولتاژ خروجی ایزوله شده DC دارد که با کارکرد نرمال ژنراتور مداخله نمی کند.

8.صفحه کنترل

صفحه کنترل تمام جنبه های عملکرد ژنراتور را از سرعت شروع و راه اندازی تا خروجی ها کنترل می کند. واحدهای مدرن حتی می توانند هنگام افت یا خاموش شدن برق، حس کنند و می توانند به طور خودکار ژنراتور را روشن یا خاموش کنند.

 

 

9.چارچوب/شاسی موتور ژنراتور

دیزل ژنراتور، قابل حمل یا ثابت می باشد، در حالت کلی تمامی تجهیزات بالا بر روی سکو یا همان شاسی قرار می گیرد. این بدنه ژنراتور برق است. ساختاری که همه آن را سر جای خود نگه داشته است.

انواع ژنراتور

ژنراتور ها برای تولید برق در شرایط اضطراری و یا حتی تفریحی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین منظور با توجه به کارکرد خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.

سه نوع ژنراتور اصلی وجود دارد: قابل حمل، اینورتر و استندبای. با وجود تفاوت بین آنها، در همه این ژنراتورها باید از روش مشابهی برای نگهداری استفاده شود تا از کارکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل گردد. در داخل این سه نوع نیز دسته های متفاوتی از جمله نوع دیزلی، گاز طبیعی، پروپان و نوع خاصی که با دو سوخت مختلف کار می کند، وجود دارد.

 

 

ژنراتور قابل حمل چست؟

ژنراتور قابل حمل یکی از پر استفاده ترین انواع مولد برق است.  (Power generator) ژنراتور برق دارای سیستمی است که با استفاده از سوخت فسیلی و با به کارگیری توان مکانیکی، برق تولید می کند. مهم نیست که در خانه باشیم یا محل کار . هر یک از ما نسبت به قطع برق که برای ما مشکلاتی به وجود می آورد، حساس هستیم. قطع برق به خصوص در هوای گرم تابستان موجب کلافگی و ناراحتی افراد می شود. تنها راه موجود تولید برق برای صنایع ما و به خصوص کسب و کار های ما، استفاده از مولد و ژنراتور برق است.

ژنراتور قابل حمل شامل موتور، منبع سوخت و پریز برق می باشد. ژنراتور پرتابل دستگاهی است که برق تولید می کند و برای تامین برق در شرایط مختلف استفاده می شود. سوخت موتو رژنراتور قابل حمل معمولا بنزین، پروپان مایع ،گاز طبیعی و یا دیزل می باشد. موتور ژنراتور ، معمولا با 4 نوع سوپاپ متفاوت ، انرژی مکانیکی لازم برای چرخش یک شفت را فراهم می کند. تنظیم کننده سرعت، سرعت چرخش روتور را کنترل می کند.

ژنراتور اینورتر

یکی دیگر از انواع ژنراتور ژنراتور اینورتر از موتور متصل به یک دینام برای تولید برق AC استفاده می کند. همچنین برخلاف سایر آن ها برای تبدیل توان AC به توان DC از یک سو کننده استفاده می کند. در اینجا برخی از خصوصیاتی که باید در مورد این نوع ذکر شود آورده شده است:

  •  به آهنرباهای پیشرفته متکی است.
  • برای تولید برق سه مرحله انجام می شود.
  • جریان AC را تولید می کند، آن را به جریان DC تبدیل کرده و در آخر آن را به AC تبدیل می کند.
  • از نظر انرژی کارآمد تر است، زیرا سرعت موتور را مطابق با توان مورد نیاز خود تنظیم می کند.
  • در صورت استفاده از تجهیزات مناسب، می توان آن را بر روی هر ولتاژ و فرکانس تنظیم کرد.
  • می تواند در ماشین یا قایق جا شود.

ژنراتور استندبای

ژنراتور استندبای یکی دیگر از انواع ژنراتور است، که یک سیستم الکتریکی است که با یک سوئیچ تبدیل اتوماتیک کار می کند و به آن دستور می دهد تا در هنگام قطعی، برق دستگاه را تأمین کند.

تمامی دیزل ژنراتور ها من جمله دیزل ژنراتور گازی، دیزل ژنراتور دیزلی و …. می توانند به صورت استندبای مورد استفاده قرار بگیرند. وقتی می خواهیم یک دیزل ژنراتور را به صورت استندبای استفاده کنیم مجاز هستیم دیزل ژنراتور را به مدت حداکثر ۳ ساعت با حداکثر توان موتور دیزلی استفاده کنیم.

پس وقتی در کاتالوگ دیزل ژنراتور ما میبینیم که قید شده توان استندبای ۵۰۰ کاوا، بدین معنی است که این ۵۰۰ کیلو ولت آمپر را مجاز هستیم حداکثر ۲ الی ۳ ساعت از دستگاه برداشت نماییم. در صورت افزایش تقاضا بالاتر این زمان ما باید از توان پرایم در محاسبات خود استفاده کنیم.

 

سوالات متداول پیرامون ژنراتور

ژنراتور چیست؟

ژنراتورها تجهیزاتی مفید هستند که نیروی الکتریسیته و برق تولید می کنند و از قطع فعالیت های روزانه یا اختلال در عملیات شغلی شما پیشگیری می کنند.

انواع ژنراتور را نام ببرید؟

دیزل ژنراتور (diesel generator)،ژنراتور بنزینی (gasoline generator)،ژنراتور گازسوز یا گازی (gas generator) مدل گازی،ژنراتور آبی (hydro generator)،مولد برق خانگی نیمه صنعتی (household generator)،ژنراتورهای سه فاز (three phase generator)

3.3/5 - (13 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *