ساخت پنل خورشیدی صنعتی

 

4 مرحله ساخت پنل خورشیدی صنعتی

گام اول ساخت پنل خورشیدی صنعتی

ابتدا باید تکه های سیلیکون به همراه مقداری بور در کوره مخصوص ذوب قرار گرفته شود. وجود بور در زمان ذوب شدن سیلیکون جامد باعث می شود آرایش پتانسیلی مثبت یا همان نیمه هادی های نوع P تشکیل گردد. عموما شکل کلی این کوره‌ها به شکل استوانه ای می باشد.

گام دوم ساخت پنل خورشیدی صنعتی

بعد از پر شدن کوره و بستن آن به تدریج دمای کوره تا 1400 درجه سانتی گراد افزایش می یابد. زمانی که تکه‌های جامد سیلیکونی تبدیل به مایع درخشانی شدند، بهترین زمان برای روند بلورسازی سیلیکون می‌باشد. در این زمان باید یک قطعه سیلیکون کریستال شده وارد مواد ذوب شده گردد. به محض ورود قطعه کریستاله درون مواد ذوب شده، باید در جهت عکس چرخش کوره شروع به حرکت کند. این عمل باعث می‌شود.

سیلیکون‌های ذوب شده به کریستاله جذب گردد و به شکل ساختار بلوری کریستاله در بیایند. حال باید کمی کریستال را بالا ببریم تا شکل بلوری سیلیکون در ادامه آن تشکیل گردد. هرچقدر مقدار بلور بیشتر شود، سطح مواد ذوب شده کمتر می‌گردد. برای اینکه ارتباط تماسی قسمت بلور با مایع قطع نشوند، باید کوره به تدریج بالا برود و این کار تا تکمیل شدن بلورسازی ادامه پیدا ‌کند.

گام سوم ساخت پنل خورشیدی صنعتی

بعد از پایان مرحله بلورسازی باید قطعه بلور به مدت 60 ساعت در کوره بماند و دمای کوره به تدریج تا 150 درجه سانتی گراد کاهش یابد. در این زمان قطعه بلوری از کوره خارج می‌شود و برای هم عرض شدن کریستال بدست آمده ابتدا و انتهای کریستال بریده می‌شود و کریستال هم عرض شده به تکه های کوچک تقسیم می شود.

مرحله چهارم ساخت پنل خورشیدی صنعتی

در این مرحله باید قطعات مربعی را به ورقه های نازکی با ضخامت 400 میکرومتر تقسیم کنیم. این ورقه‌های بسیار نازک را ویفر می‌نامیم. حال باید ویفرهای بدست آمده را وارد اتاق تمیز (Clean room) کرده تا بتوانیم با انجام چند مرحله فرآیند شیمیایی و گرمایی ویفر خاکستری رنگ را تبدیل به سلول های آبی رنگ خورشیدی تبدیل کنیم، که این عمل با خوردگی شیمیایی سطح ویفر انجام می‌شود.

بعد از این کار سلول‌ها را در کوره قرار داده و لایه بسیار نازکی از فسفر روی سطح سلول‌ها قرار می‌گیرد. این عمل باعث می شود اتم‌های سطح سلول آرایش منفی بگیرند یا همان نیمه هادی نوع N تشکیل گردد.

با توجه به آرایش مثبت مابقی اتم‌های سلول در حقیقت یک پیوند P-N اتفاق می افتد که این پیوند باعث تولید برق در سلول های خورشیدی می‌شود.
گام آخر: اکنون برای حداکثرسازی جذب انرژی خورشید سلول‌ها را در خلا قرار داده و در این حالت روی سلول‌ها نیتریت سیلیکون ریخته می‌شود. که باعث تغییر رنگ سلول‌ها به آبی تیره می‌گردد. این عمل باعث می‌شود تا بازتاب نور خورشید به حداقل برسد. برای اتصال الکتریکال سلول‌ها باید ترمینال‌های فلزی برای سلول ایجاد کرد تا بتوانیم با سری موازی کردن پنلی با توان و ولتاژ مورد نظر برسیم.

در انتها این مجموعه را در یک فریم آلومینیومی قرار داده و سطح روی فریم به وسیله گلس پوشانده می‌شود. باید دقت شود که ترمینال‌های انتهایی مجموعه را در دسترس کاربر قرار دهیم. اکنون پنل خورشیدی یا فتوولتائیک آماده استفاده است.

 

 

پنل خورشیدی صنعتی

پنل خورشیدی صنعتی راهی برای کاهش اوج بارگذاری شبکه و از کار افتادن نرخ تعرفه بالا برای ساعات اوج است. استفاده از اوج سنگین و منطقه بزرگ موجود، پنل خورشیدی را به یک راه حل انرژی کامل برای صنایع تبدیل می کند. سلول های خورشیدی با ایجاد یک پدیده اجازه می دهند تا نور بتواند الکترونها را از اتمهای خود جدا کند و برق تولید کند.

بنابراین اساساً هدف اصلی صفحات خورشیدی چیزی نیست جز جذب اشعه خورشید یا نور و تبدیل آنها به گرما یا برق. به عبارت ساده تر می توان گفت، پنل خورشیدی سیلیکونی بلوری یا ماژول، مجموعه ای از سلول های سیلیکون بهم پیوسته است که برای تشکیل یک مدار به یکدیگر وصل می شوند. در تعداد بیشتری می توان مقدار قدرت تولید شده توسط این سلول های بهم پیوسته را افزایش داد و به عنوان یک سیستم تولید برق استفاده کرد.

کاربرد های پنل خورشیدی صنعتی

منبع اصلی انرژی نور خورشید میزان کیفیت تابش به وضعیت جوی مرتب است. یکی از مهم ترین ویژگی‌های پنل خورشیدی برای تامین برق اضطراری، کاربرد آن در مناطق دور برای دسترسی به برق شهر، عدم نیاز به آب برای تامین برق و هم چنین در مکان‌های بسیاری مورد استفاده می باشد. از قبیل بیمارستان ها، ویلاها سقف شیب دار، بانک ها، شرکت‌های مسکونی، اتوبان ها، بالای دکل چراغ راهنمایی، پایه های روشنایی، دکل های مخابراتی، پارک ها، در مسافرت ها. پنل خورشیدی با تبدیل نور خورشید فوتون ها را به الکتریسیته تبدیل میکند و با استفاده از این الکتریسیته می توان مدارهای الکتریکی را شارژ کرد.

آیا پنل های خورشیدی صنعتی راه حل آسانی هستند؟

استفاده از انرژی خورشیدی حاصل از سقف ساختمان شما به این صورت است که می توانید هزینه برق خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده یا تقریباً از بین ببرید. مصرف کنندگان از انرژی خورشیدی بالا، بیشترین سود را دارند. اما حتی افرادی که مصرف استاندارد انرژی دارند هنوز پس انداز قابل توجهی می بینند. پنل خورشیدی خانگی و نیروگاه خورشیدی صنعتی منبع بی پایان انرژی برای مصارف خانگی و نیروگاهی می‌باشند. و به دلیل ارزان بودن بهای برق در ایران هنوز قیمت انرژی خورشیدی برای اماکنی که دسترسی به برق شهری دارند به صرفه نیست. با این وجود برق خورشیدی حاصله از انرژی سولار ، برق پاک ، پایدار ، تجدید پذیر و تمام ناشدنی است، از اینرو راهکاری پاک برای حفاظت از محیط زیست میباشد.

 

 
مصرف کنندگان برق در همه جا به 3 مصرف کننده تجاری، صنعتی و خانگی تقسیم می شوند. مصرف صنعتی بزرگترین مصرف کننده انرژی است و انرژی خورشیدی کارآمدترین و پایدارترین جایگزین انرژی برای صنایع است. امروزه یک سیستم فتوولتائیک تجاری و صنعتی معمولاً در پشت بام ساختمان یا روی زمین نصب می شود و به طور معمول دارای ظرفیت بین 20 تا 1000 کیلو وات میباشد. که به دنبال کاهش هزینه های سرمایه گذاری برای راه‌اندازی یک سیستم فتوولتائیک و نگرانی های زیست محیطی ، بازار فتوولتائیک یکپارچه ساختمان با استفاده از پنل های خورشیدی به عنوان لایه بیرونی برای تولید برق، به طور پیوسته در حال رشد است. موارد اصلی در کاربردهای تجاری و صنعتی: جریان برق معکوس، نرخ پمپ میباشد.

کاربرد نیروگاه خورشیدی برای مصارف صنعتی

  • پنل های خورشیدی صنعتی جهت تولید الکتریسیته برای اماکن مختلف (از کاربری خانگی گرفته تا کاربری صنعتی و نیروگاهی) استفاده میگردد.
  •            ”              جهت تولید برق برای اماکنی است که دسترسی به شبکه برق سراسری ندارند.
  • پنل های خورشیدی صنعتی برای تولید برق نیروگاهی جهت استفاده در شبکه سراسری برق میباشد و یکی از رایج ترین کاربردها است.

کلام آخر

پنل خورشیدی صنعتی وسیله ای است که نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل می کند و بخش مهمی از سیستم های فوتوالکتریک است. یکی از کوچک‌ترین و ارزان‌ترین منابع تامین برق در جهان، استفاده از سیستم‌های خورشیدی است که به راحتی نصب می‌شوند و برای سال‌ها انرژی پاک تولید می‌کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *