ذخیره برق خورشیدی

 

نحوه ذخیره برق خورشیدی چگونه است؟

برای ذخیره برق مورد نیاز در زمانهای عدم تابش خورشید دو روش وجود دارد: که عبارتند از استفاده از باتری و استفاده از شبکه برق سراسری، در ادامه به توضیح این دو روش می پردازیم.
– در سیستمهای جدا از شبکه یا Off-Grid برای ذخیره برق از باتری استفاده می شود و از محاسن این سیستمها استقلال آن و عدم نیاز یا وابستگی به هر نوع منبع انرژی دیگر است.
– در سیستمهای متصل به شبکه یا On-Grid یا Grid-Connected بجای بانک باتری از شبکه برق سراسری برای ذخیره انرژی استفاده می شود. برای این منظور نیاز به نصب کنتور دو طرفه در محل سیستم وجود دارد و سیستم طوری طراحی می شود که در طول روز یا در دوره تابش خورشید، مقدار مجموع انرژی لازم برای طول شبانه روز را تولید کند.

تفاوت سیستم خورشیدی آفگرید و آنگرید

مازاد انرژی تولید شده

مقدار انرژی مورد نیاز در طول روز مستقیما مصرف می شود و مازاد تولید که معادل مصرف شبانه است توسط اینورترهای متصل به شبکه به شبکه برق سراسری منتقل می شود. در این حالت کنتور دوطرفه با چرخش معکوس مقدار انرژی تولید و تحویل شده به اداره برق را اندازه گیری و به همان میزان حساب مشترک را طلبکار می نماید. سپس در دوره عدم تابش و مصرف همان میزان انرژی در طول شب، کارکرد و مصرف انرژی بصورت عادی ثبت می شود.
به عبارت ساده تر مازاد انرژی تولید شده به شبکه برق سراسری قرض داده می شود تا در مواقع عدم تابش بازپس گرفته شود.
مشکل این سیستم علیرغم صرفه اقتصادی به دلیل حذف هزینه باتری ها، وابستگی آن به شبکه برق است و فقط در جاهایی قابل استفاده است که شبکه برق وجود دارد.

نقش باتری در ذخیره برق خورشیدی

در این نیروگاه های خورشیدی، باتری ها به همراه سیستمهای خورشیدی و بادی در کنار هم مورد استفاده قرار می گیرند. توسعه تکنولوژی باتری ها، برای رونق در بخش اقتصادی انرژی خورشیدی نیز اهمیت ویژه ای دارد زیرا میزان مصرف انرژی خورشیدی در زمان مشخصی از روز افزایش پیدا کرده و قیمت عرضه این نوع انرژی را افزایش می دهد.

نیروگاههای هیبریدی اما می توانند با توسعه استفاده از باتری ها، میزان ذخیره انرژی های خورشیدی و بادی را افزایش داده و این نوع انرژی های تجدیدپذیر را بیشتر از قبل و با قیمت نسبتا کمتر در اختیار مردم قرار دهند. در نقاط دیگر جهان از جمله استرالیای جنوبی، باتری ها برای انعطاف بیشتر شبکه های برق شهری و جلوگیری از بروز خاموشی، مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

ذخیره مازاد انرژی

باتری هم در سیستمهای مجزا از شبکه و هم متصل به شبکه کاربرد دارد و در زمانی که تولید سیستم فتوولتاييك بيشتر از بار است مازاد انرژی را ذخیره میسازد. زمانی که نور خورشید در دسترس نباشد و با مقدار تولید انرژي سيستم خورشیدی کمتر از بار باشد، باتري وارد مدار میشود و کمبود انرژي را جبران میسازد بنابراین باتري باید قابلیت شارژ و دشارژ شدن مکرر را داشته باشد. دستگاه کنترل شارژ باتری در سیستمهای فتوولتاييك مستقل از شبکه، به منظور جلوگيري از تخلیه کامل باتریها و یا شارژ بیش از حد آن به کار میرود، به طوری که از معیار حداکثر عمر مفید آنها استفاده میگردد.

بخش شارژ، وضعیت شارژ باتریها را از نظر جریان و ولتاژ ورودی دماي محيط، غلظت الکترولیت وغيره کنترل کرده و در مواقع لزوم، طبق طراحی هاي انجام شده عملکرد لازم را متناسب با شرایط و وضعیت باتریها بر سیستم اعمال میکند، به گونهای که طول عمر مفید را افزایش داده و امکان استفاده از بیشترین ظرفیت قابل دسترس باتریها را نیز در اختیار مصرف کننده قرار دهد.

بکارگیری سامانه های خورشیدی

سيستمهاي فتوولتائیك جهت مصارف عمومي و كشاورزي، به صورت نيروگاه هاي مستقل از شبكه سراسري برق یا سيستمهاي متصل به شبكه سراسري با ساختار نصب ثابت و یا متحرک در واحدهاي كوچك هستند كه اين سيستم ها باتوان پایین جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز ماشين حسابهاي كوچك تا سيستمهاي بزرگ نيروگاهي توليد شده اند. در خصوص سیستم های متحرک می بایست متذکر شد که، مزیت آن امکان ردیابی خورشید و افزایش انرژی الکتریکی حاصل از تابش خورشید درطی روز می باشد.

باوجود این مطلب، به دلیل افزایش احتمال خرابی در سیستم مکانیکی، نیاز به انرژی الکتریکی جهت به حرکت درآوردن سازه در کاربردهای کوچک و پراکنده توصیه نمی گردند. تنها درتعدادی از نیروگاه های برق خورشیدی (فتوولتائیک) در جهان از این نوع سازه استفاده شده است.

اين در حالي است که قريب به 40 نيروگاه فتوولتائيک در جهان نصب و مشغول بهره برداري مي باشند که غالب آنها در کشورهاي اروپايي که از حيث شدت تابش، پتانسيل بالايي را دارا نمي باشند، قرار دارند.

دستگاه ذخیره برق چیست؟

امروزه با توجه به تقاضای برق جامعه، از آنجایی که اکثر سازمان ها و ادارات و حتی خانه ها به طور مداوم به برق نیاز دارند، دستگاه هایی برای ذخیره برق ساخته شده اند. کسانی که نام وسایل ذخیره سازی برق را می دانند می توانند به راحتی محصول مورد نظر خود را خریداری کنند. اما نام این دستگاه ها ناشناخته است، بنابراین افرادی هستند که دائماً به دنبال نام دستگاه های ذخیره برق یا دستگاه های ذخیره برق اضطراری هستند. منظور از دستگاه برق اضطراری، دستگاهی است که برق مورد نظر ما را با زمان پشتیبان کافی در هنگام قطع برق پشتیبانی می کند.

در بین این دستگاه ها، دستگاه های یو پی اس با باتری یو پی اس وجود دارند که در زمان وجود برق شهری، برق را به صورت انرژی الکتریکی در باتری ها ذخیره می کنند. و از حالت قطعی برق انرژی اکتریکی دخیره شده در باتریهای یو پی اس را به انرژی الکتریکی ۲۲۰v جهت مصرف خانگی و غیره تهیه می نماید. نام دستگاه ذخیره برق که مد نظر می باشد ups نام دارد.

چرا تک اینورتر

شرکت مهندسی انرژی تک اینورتر از مجموعه های تحت پوشش هلدینگ تخصصی اینل کالا در حوزه سیستم های انرژی خورشیدی با تجربه مدیریتی سه دهه، فعالیت خود را با هدف ارائه خدمات تولید و توزیع توان و همچنین هوشمند سازی شهر و ساختمان و خدمات جانبی آن آغاز نموده است و در این مسیر، موفق به اخذ گواهینامه های معتبری شده است.
مجموعه اینل کالا با شبکه گسترده نمایندگان فروش و خدمات خود در سراسر کشور آمادگی اجرای همزمان پروژه ها را دارا می باشد و با بروزرسانی دانش خود و نمایندگان فعال در سراسر کشور تلاش دارد سرویس کم نظیری در حوزه نیروگاه خورشیدی و دیگر حوزه های انرژی تجدیدپذیر ارائه دهد.

 

سوالات متداول ذخیره برق خورشیدی

نقش باتری در ذخیره برق خورشیدی را ذکر کنید؟

نیروگاههای هیبریدی اما می توانند با توسعه استفاده از باتری ها، میزان ذخیره انرژی های خورشیدی و بادی را افزایش داده و این نوع انرژی های تجدیدپذیر را بیشتر از قبل و با قیمت نسبتا کمتر در اختیار مردم قرار دهند.

نحوه ذخیره برق خورشیدی چگونه است؟

برای ذخیره برق مورد نیاز در زمانهای عدم تابش خورشید دو روش وجود دارد: که عبارتند از استفاده از باتری و استفاده از شبکه برق سراسری، در ادامه به توضیح این دو روش می پردازیم.

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *