پنل خورشیدی برای تولید برق

تولید برق

پنل خورشیدی، نور خورشید رو به برق تبدیل میکنه نه گرما رو، شاید دلیل این تصور غلط این باشد که اسمش پنل خورشیدیه و یا اینکه همیشه پنل خورشیدی رو در جاهای گرم و آفتابی دیدین. اما اساس کار پنل خورشیدی این است که نور خورشید رو به برق تبدیل میکنه. فرقی نمیکنه این نور خورشید در جای سرد بتابه، روی کوه باشه روی قله برفی باشه یا داخل کویر.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد برق خورشیدی داشته باشید در هر ساعت از شبانه روز حتما با کارشناسان شرکت تک اینورتر تماس بگیرید
.

تولید برق خورشیدی همزمان با تولید محصولات کشاورزی

امکان استفاده از «پنل های خورشیدی» در کنار صنایع کشاورزی و دامداری مانند گلخانه‌ها و مرغداری ها، علاوه بر تامین برق به افزایش راندمان مصرف آب و استفاده بهینه از زمین های کشاورزی کشور، کمک شایانی خواهد کرد. در راستای دستیابی به توسعه پایدار، کشاورزان و دامداران در بسیاری از موارد می توانند برق نیز تولید کنند. این موضوع با نصب سامانه های خورشیدی (پنل های فتوولتائیک) بر روی زمین کشاورزی یا سقف گلخانه و دامداری و به طرق مختلف قابل انجام است.

کشاورزان و دامداران میتوانند، با فروش برق تولیدشده به وزارت نیرو (ساتبا)، علاوه بر بهره‌وری بیشتر و حفظ محیط‌زیست، موجب درآمدزایی بیشتر زمین های خود شوند. این فرصت در بسیاری از کشورهای دنیا آزموده شده است و هم‌زمان با تولید برق پاک، شرایط اصلاح برخی از عوامل زیست‌محیطی از جمله کاهش آلودگی هوا، کنترل فرسایش خاک و تثبیت آن نیز به وجود خواهد آمد.

سرمایه گذاری با پنل خورشیدی

با توجه به برخورداری ایران از نعمت تابش و داشتن ساعات آفتابی بسیار مناسب، مساحت قابل توجه زمین های کشاورزی در مناطق روستائی، فرصت جذابی برای سرمایه گذاری جانبی را ایجاد نموده است. بدین ترتیب یک منبع درآمد به مدت بیست سال در قالب قرارداد خرید تضمینی برق تجدیدپذیر، بویژه در شرایط کم آبی برای کشاورزان فراهم خواهد نمود.
سازمان ساتبا (به عنوان متولی امر توسعه انرژی های تجدیدپذیر و پاک)، به‌منظور تحقق اهداف توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، به سرمایه‌گذاران این حوزه پیشنهاد می‌کند که با تمرکز بر کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر (بویژه انرژی خورشید) در کنار کاربردهای دیگر همچون کشاورزی و دامپروری، سبب بهینه سازی فعالیت های خود و کسب درآمد از طریق فروش برق پاک به دولت شوند.

اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد برق خورشیدی داشته باشید در هر ساعت از شبانه روز میتوانید با کارشناسان شرکت تک اینورتر تماس بگیرید.

مشاوره خرید پنل خورشیدی از تیم تک اینورتر

5525 3391 021​
۰۹۱۲-۵۰۰۹-۹۰۱

تولید برق در مناطق دور از شبکه

انرژی خورشیدی این امکان را فراهم می‌کند که از آن به منظور کاربردهای مختلفی استفاده شود. تولید برق فوتو ولتائیک و تولید گرما در مناطقی که به شبکه‌های معمول انرژی دسترسی ندارند، وجود دارد. همچنین در تقطیر آب جهت تولید آب آشامیدنی در میان کویر نیز انرژی خورشیدی نقش کاربردی خواهد داشت.

 

تولید برق در مناطق کویری و کوهستانی

ایران به دلیل اینکه یک چهارم از مساحت آن را صحراها تشکیل داده‌ است، از پتانسیل انرژی خورشیدی بسیار زیادی بهره می‌برد.  اگر حدود 1 درصد از مساحت این صحراها را به تولید انرژی های خورشیدی اختصاص دهیم، قادر خواهیم بود 5 برابر نیاز برق ایران را تامین کنیم. همچنین با تولید انرژی های خورشیدی در 5 درصد از مساحت کویر لوت می‌توان کل برق ایران و قسمت‌هایی از خاورمیانه را تامین کرد.

پنل‌های خورشیدی و نحوه تبدیل جریان برق مستقیم به متناوب

پنل‌های خورشیدی جریان برق مستقیم (DC) تولید می‌کنند، اما لوازم برقی رایج و خانگی با جریان برق متناوب (AC) کار می‌کنند. برای حل این مشکل، یک مبدل (Inverter) به مدار اضافه می‌شود. مبدل، جریان برق مستقیم را به جریان برق متناوب تبدیل می‌کند.

مبدل جریان برق مستقیم به متناوب، در نحوه کار صفحه‌ها یا پنل‌های خورشیدی نقش مهمی دارد. بدون استفاده از مبدل در سامانه فتوولتاییک، نمی‌توان با برق تولیدی توسط صفحه‌های خورشیدی کار زیادی انجام داد.

مبدل‌ها شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی دارند، اما به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: ریزمبدل (Microinverter) و مبدل رشته‌ای (String inverter). انتخاب شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • هزینه: ریزمبدل‌ها (microinverter) خروجی بیشتری دارند اما معمولا گران‌ترند.
  • محل نصب: آیا بخشی از صفحه خورشیدی در سایه خواهد بود؟ در صورت استفاده از مبدل‌های رشته‌ای (string inverter) افتادن هرگونه سایه‌ روی پنل‌های خورشیدی، به کاهش چشمگیر بازده آن‌ها منجر می‌شود.

مقرون به صرفه بودن برق خورشیدی

محاسبه ی هزینه ی واقعی نصب یک سیستم برق خورشیدی به عوامل گوناگونی وابسته است:

  • توان خورشید در اوقات مختلف سال در محل مورد نظر
  •  میزان برق مورد نیاز تولیدی. 
  • مناسب بودن محل نصب از جهت میزان نور دریافتی از خورشید

 

نمی توان منکر شد که هزینه ی نصب اولیه ی یک سیستم برق خورشیدی به مراتب بیشتر از سایر منابع و گزینه های دیگر میباشد ولی در عین حال نباید فراموش کرد که هزینه های تعمیر و نگهداری آتی، بسیار اندک و قابل چشم پوشی میباشند. اگر میخواهید از جهت اقتصادی، هزینه های نصب و نگهداری یک سیستم برق خورشیدی را با سایر گزینه های جانشین مقایسه کنید، هزینه ی لوازم مورد نیاز و نصب اولیه را نباید در یک زمان کوتاه سرشکن کرد و در عوض، کلیه ی مخارج صرف شده را باید برای یک دوره ی زمانی طولانی تر، مثلاً چند ساله در نظر گرفت. راندمان بالا در گرو باد و خورشید توربینهای بادی، مکمل و یاور پنلهای خورشیدی بوده و به خصوص شب هنگام که پنلها از نعمت جذب انرژی خورشید محروم میگردند، به شرط وجود باد، به شارژ باتری ها می پردازند.

 

 

سوالات متداول پیرامون تولید برق از پنل خورشیدی

مقدار تولید برق هر پنل خورشیدی چه میزان هست؟

برای این سوال جواب مشخصی وجود ندارد و با توجه به چند وات بودن پنل خورشیدی مشخص میشود.

تولید برق در کنار تولید محصولات کشاورزی و دامپروری چگونه امکان پذیر هست؟

این موضوع با نصب سامانه های خورشیدی (پنل های فتوولتائیک) بر روی زمین کشاورزی یا سقف گلخانه و دامداری و به طرق مختلف قابل انجام است.

4.7/5 - (14 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *