برق اضطراری – نصب سیستم برق اضطراری

همه ما با مقوله برق رفتگی آشنا هستیم و حداقل یکبار بخاطر برق رفتگی کار ها ما دچار اختلال شده است به همین دلیل نیاز داریم به سیستم برق اضطراری. البته در کشور ما به دلیل خود کفایی در تولید برق این اتفاق ناگوار کمتر به چشم می آید. اما با این حال شما حتی در ایران باید از سیستم برق اضطراری استفاده کنید. آیا با سیستم برق اضطراری آَشنا هستید؟ آیا تا به حال این سیستم را از نزدیک دیده اید؟ ما در این مقاله جامع و کامل قصد داریم تا درباره برق اضطراری، انواع سیستم های برق اضطراری و…. صحبت کنیم پس همراه ما باشید.

برق اضطراری چیست؟

برق یک منبع انرژی است که در دنیا امروز یکی از مهمترین نیاز های بشر است زیرا تمام زندگی بشر امروزی وابسته با آن است. لوازمی مانند یخچال، سیستم خنک کننده (کولر)، روشنایی منازل و…. نمونه های کوچکی از لوازمی است که با قطعی برق در منازل از کار خواهند افتاد. حال تصور کنید این قطعی برق در مکان هایی مانند فرودگاه، بیمارستان، مراکز پلیس، سرد خانه و…. باشد. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار که ممکن است اتفاق بیافتد از سیستم برق اضطراری استفاده میشود.

سیستم برق اضطراری بیشتر در زمان بحران به کار ما می آید و مانند یک پشتیبان عمل میکند. این سیستم در زمان قطعی برق جایگزین میشود تا کار ها ما مختل نشود. در مکان هایی مانند: بیمارستان، مراکز پلیس، فرودگاه، مخابرت، پایگاه های داده، بندر ها، بانک و…. از این سیستم استفاده میشود. زیرا در صورت قصعی برق در هر یک از این مکان ها موجب اتفاقات ناگواری میشود که جبران آن بسیار سخت است.

انواع منبع سیستم برق اضطراری

منبع این سیستم ها مدل های مختلفی دارد اما در آخر به دو نوع کلی خلاصه میشوند؛ منبع ذخیره کننده و منبع تولید کننده دو نوع کلی برق اضطراری هستند. منبع تولید کننده همانطور که از نامش پیداست برای تامین برق قطع شده شروع به تولید برق میکند. اما ذخیره کننده از برق ذخیره شده در باطری ها استفاده میکند. در ادامه هر دو را به صورت کامل و جامع توضیح خواهیم داد.

 


 

تولید کننده

این منبع برق اضطراری بعد از قطعی برق عمل تبدیل انرژی را انجام میدهد. نام این دستگاه ژنراتور است. این دستگاه عمل تبدیل انرژی را دارد سوختی را میگیرد و در قبال آن به ما برق میدهد. نمونه ای از این دستگاه موتور برق، توربین بادی و آبی است.

تنها عیب این سیستم وقفه ای است که از زمان قطعی تا شروع به تولید اتفاق می افتد. البته با نصب سخت افزار و نرم افزار ها خاص میتوانید این زمان را به 10 ثانیه تا 60 ثانیه کاهش دهید. ژنراتور های برق قابلیت تولید برق تک فاز و سه فاز را دارند البته که این ها بستگی به نوع ژنراتور دارد.

ذخیره کننده

این سیستم همانطور که از نامش پیداست در هنگامی که برق موجود است اقدام به ذخیره آن میکند و هنگام قطعی از همان برق قطع شده استفاده میکند. این سیستم محدودیت زمان دارد یعنی برای مدتی به عنوان مثال 3 ساعت توانایی دارد برق یک ساختمان را تامین کند. با دانستن اینکه در باطری چند واحد انرژی ذخیره میشود و ولتاژ آن چقدر است میتوانیم بفهمیم سیستم ما چند ساعت میتواند کار کند. عیب این سیتم این است دوام طولانی مدت ندارد.

انواع سیستم برق اضطراری

ما در پارگراف بالا با انواع منبع برق اضطراری آَشنا شدیم اما در این قسمت قصد داریم تا با انواع مدل این سیستم ها آشنا شویم. در کل این سیستم به چند دسته خاص تقسیم میشود که عبارت اند از: موتور برق، برق سیستم ایمنی، یو پی اس، ژنراتور بادی و خورشیدی. البته که این ها فقط پرکاربرد ترین ها بودند.

موتور برق

این وسیله به طور عادی بیشتر در مزارع، باغ ها و شالیزار ها مورد استفاده قرار میگیرد. اما از این وسیله میتوان برای تامین برق اضطراری نیز استفاده کرد. این وسیله سوخت فسیلی را دریافت و به جای آن نیرو برق را تحویل ما میدهد. یعنی سوختی مانند بنزین و گازوئیل دریافت میکند و به جای آن نیرو برق را تولید میکند. یکی از معایب این سیستم وقفه ای است که هنگام کار ایجاد میکند. یعنی حدود 10 تا 60 ثانیه بین قطع برق شهری تا برق اضطراری فاصله می افتد.

این سیستم در دو نوع تک فاز و سه فاز به بازار عرضه میشود که نوع تک فاز برای خانه و ادارت و نوع سه فاز برای کارخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد. موتور برق در دو مدل دیزلی و گازی موجود است که نوع دیزلی بیشتر برای مزارع مورد استفاده قرار میگیرد. نوع گازی آن هم برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع موتور برق میتواند با گاز شهری نیز کار کند.

حتما شما تا به حال یک موتور برق از نزدیک دیده اید و حتما متوجه سر و صدا زیاد آن شده اید. این سر و صدا بخاطر نداشتن کانوپی است. کانوپی نوعی محفظه است که در باعث جلوگیری از خروج صدا میشود یا به اصطلاح صدا خفه کن است.

بعضی از این نوع سیستم هوشمند و اتوماتیک هستند با نصب سخت افزار و نرم افزاری خاص بر روی آن قابلیت روشن شدن خودکار را دارد و در حدود 10 الی 60 ثانیه بعد از قطعی برق روشن خواهد شد.

برق اضطراری سیستم ایمنی

سیستم های ایمنی مانند دزدگیر، سیستم اعلام حریق، دوربین مداربسته و سیستم ها نظایر این ها از سیستم هایی هستند که به برق اضطراری نیاز دارند. برای رفع این نیاز در این نوع سیستم ها از باتری خشک استفاده میشود. زیرا ولتاژ ورودی این سیستم ها 12 یا 24 ولت است و این نیاز را میتوان با یک باطری رفع کرد. باطری ها در زمانی که برق وصل است به خوبی شارژ میشوند و در زمان قطعی برق بدون وقفه به جریان می افتند. میزان کارکرد این باطری در دفترچه راهنمای آن ذکر شده است.

سیستم یو پی اس

این سیستم بیشتر مناسب ادارات است. زیرا توانایی بالایی در نگهداری برق را ندارد. این سیستم بیشتر مناسب گیمر ها، گرافیست ها و افرادی است که با رایانه تماس زیادی دارند. این سیستم برای چند دقیقه تا چند ساعت برق مورد نیاز ما را تامین میکند. و ما میتوانیم در مدت زمان بازی را ذخیره کنیم یا اگر پروژه نیمه تمام داریم آن را کامل کنیم و بعد ذخیره کنیم.

این سیستم بدون وقفه در مدار قرار میگیرد و نیاز به فعال سازی دستی ندارد. این دستگاه میتواند به عنوان یک محافظ الکتریکی نیز عمل کند زیرا با تنظیم ولتاژ برق به ما در داشتن برقی بدون افت و فشار کمک میکند.

ژنراتور خورشیدی

نام دیگر ژنراتور خورشیدی پنل خورشیدی است که با نصب آن بر روی سقف میتوانیم در تمام ساعات روز برق داشته باشیم. این منبع جزو منابع تجدید پذیر است و به بی پایان است. پنل خورشیدی همانطور که در روز های آفتابی برق تولید میکند در روز ها غیر آفتابی یا در شب ها با استفاده از باطری ذخیره برق میتوانید از برق آن استفاده کنید. استفاده از این سیستم برای تولید برق منزل صرفه اقتصادی ندارد اما میتوانید با خرید پنلی کوچک از آن برای روشن نگه داشتن یا شارژ موبایل و رایانه استفاده کنید.

 

 

ژنراتور بادی

ژنراتون بادی یا توربین بادی پنکه ای است که به جای استفاده از برق؛ برق تولید میکند. این وسیله در اندازه های کوچک موجود است و میتوانید برای منزل تهیه کنید. این نوع ژنراتور در سایز های بزرگ برق یک شهر را تامین میکند.

اینورتر

وسیله ای الکتریکی به نام اینورتر که قابلیت تولید برق 220 ولت شهری را دارد. این وسیله جالب با استفاده از برق باطری خودرو که 12 ولت است را تبدیل به برق شهری یعنی برق 220 ولت میکند. اما اینورتر در مقیاس صنعتی هزینه بالایی دارد اما هیچ سر و صدایی ندارد و نسبت به موتور برق گزینه بهتری است. البته برای استفاده خانگی نه صنعتی چون در غیر این صورت باید هزینه بالایی برای آن پرداخت کنید.

 


 

ویژگی های یک سیستم خوب برق اضطراری

فاصله بین جایگزینی برق اضطراری و برق شهری یکی از مهمترین مشخصه های یک سیستم برق اضطراری است. چون اگر این فاصله زیاد باشد ممکن است تمام اطلاعات لحظه ای رایانه شما پاک شود و از بین برود. این فاصله معمولا کمتر از 20 میلی ثانیه است. البته در سیستم ذخیره برق اینگونه است. ولتاژ سیستم برق اضطراری نیز مهم است و حتما با برق شهری هماهنگی داشته باشد یعنی حداکثر 240 ولت و حداقل 180 ولت باشد در غیر این صورت دچار بالا زدگی یا پایین زدگی برق میشوید.

اگر به یک سیستم برق اضطراری خوب نیازمند هستید با کارشناسان  تک اینورتر در تماس باشید.

فرکانس برق اضطراری نیز مهم است و حتما باید مانند برق شهری از فرکانس 50 هرتز پشتیبانی کند در غیر این صورت بعضی از لوازم ممکن است آسیب جدی ببینند. مثلا در کارخانه ها اگه این فرکانس بالاتر از حد مجاز برود دیگر سیستم های موتور الکتریکی کار نمیکنند. البته تامین تمام این ها باید به گونه ای باشد که تمام سیستم ها ما بتوانند از این برق استفاده کنند.

چرا به دستگاه برق اضطرای نیاز داریم؟

در تابستان قطع سیستم سرمایشی و در زمستان قطع سیستم گرمایشی چقدر میتواند ترسناک باشد. خسارتی که ممکن است بابت قطعی برق به ممکن است به لوازم وارد شود هم از آثار قطعی برق است. قطع شدن سیستم ایمنی منزل و خاموش شدن دوربین ها هم از خطرات قطعی برق است.

با گرانی ها های حاکم بر بازار در ایران و دنیا سخت میتوان وسیله ای را پیدا کرد که قیمت آن زیر ده میلیون باشد. این یعنی حقوق چند ماه یک کارمند یا کارگر که باید بخاطر قطعی برق هزینه شود و لوازم آسیب دیده را از نوع تهیه کند. قطعی برق در قنادی ها، قصابی ها، مرغ فروشی ها و…. باعث خرابی تمام محصولات میشود این یکی از مشکلاتی است که باعث میشود تا شما از سیستم برق اضطراری استفاده کنید.

امروزه روز برق یکی از مهمترین نیاز های ما یعنی بشر است و در صورت قطعی برق زندگی ما دچار مشکلات بزرگی میشود. برای همین بهتر است که از برق اضطراری استفاده کنید تا در صورت قطعی برق دچار مشکل نشوید. البته که قطعی برق ممکن است باعث خرابی در سیستم های شما شود که باعث ایجاد هزینه های سنگین برای شما میشود. در صورت داشتن هر گونه سوال و یا بروز مشکلات در مورد سیستم های برق اضطراری میتوانید از کارشناسان ما راهنمایی بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *